Kom er achter uit wie de band bestaat, en waar de band vandaan komt!

Chris

Sjaak

Sonny

Tom

Kimball

Over ons

Begin 2015 slepen Chris en Sjaak Sonny mee een repetitieruimte in om hem te laten ervaren wat het is om met andere muzikanten in bandvorm samen te spelen. Sonny, volledig autodidact op gitaargebied, speelt tot dan eigenlijk alleen gitaar op zijn slaapkamer. Hij laat d.m.v. het maken van Youtube filmpjes zijn kunsten aan de buitenwereld zien.

Sjaak vraagt aan Tom om bij deze éénmalige sessie plaats te nemen achter de drumkit. Zij spelen op dat moment samen in de band Zorrow. Met zijn vieren spreken zij een aantal nummers af die voorbereid worden. De sessie bevalt aan alle kanten eigenlijk boven verwachting goed. Het zal de jeugdige onbevangenheid samen met doorgewinterde ervaring en het aanwezige talent zijn geweest. In ieder geval smaakt het voor de vier muzikanten naar meer. Besloten wordt hier een vervolg aan te geven. In de tussentijd wordt Kimball gevraagd om de toetsen in de band ter hand te nemen. Hiermee lijkt de puzzel helemaal samen te vallen.


Aangezien, de inmiddels 5 leden, allemaal in Dordrecht wonen, wordt dit automatisch de thuishaven van de band. De gekozen bandnaam verwijst dan ook hiernaar. Skeftum is oud Dordts dialect en betekend: wegwezen, oprotten, opzouten. Het is geen boodschap maar het bekt wel lekker en klinkt brutaal!

De leden kunnen het niet alleen op muzikaal vlak goed met elkaar vinden. Ondanks de best behoorlijke leeftijdsverschillen vinden ze elkaar ook op allerlei andere vlakken. De band werkt democratisch samen en tijdens èn buiten het musiceren wordt er gelukkig ook veel gelachen. Dit is terug te horen en te zien tijdens hun optredens. Inmiddels speelt Skeftum als een geoliede machine en staat als een huis. De muziek swingt, rockt, zweet en het plezier druipt er vanaf.